Cursus fotografie

Voor een leuke en leerzame cursus voor uw medewerkers


Veel mensen hebben tegenwoordig een geavanceerde digitale (spiegelreflex) camera, maar maken eigenlijk alleen gebruik van de ' automatische stand '.

Deze cursus is bedoeld voor die mensen die graag mooiere foto's willen maken doordat ze begrijpen hoe de camera werkt, welke opties erop zitten en daar ook gebruik van kunnen maken. De automatische stand is na deze cursus voorgoed verleden tijd.

De cursus fotografie vindt binnen het bedrijf plaats en bestaat uit twee avonden:
- De eerste avond beslaat vooral de theorie van het fotograferen. Er wordt op een duidelijk manier uitgelegd hoe de camera werkt. Met behulp van verschillende voorbeeldfoto's wordt een en ander nader toegelicht. Ingewikkelde termen als Witbalans, Lichtmeting, Diafragma en Sluitertijd komen allemaal aan bod. Aan het einde van de eerste avond krijgt iedereen drie opdrachten mee naar huis, waar men aangespoord wordt om de camera op een andere manier te gebruiken en om creatief te zijn.
- In de tweede avond van de cursus laat iedereen zijn of haar resultaten zien. Alle foto's worden besproken: wat heb je gedaan, welke instellingen zijn gebruikt, wat is goed en wat kan er wellicht beter.

Juist de combinatie van theorie en praktijk blijkt erg effectief te zijn. Als bijeffect zien de medewerkers elkaar van een andere kant en gaan de werknemers elkaar beter leren kennen.

Het is leuk, educatief en verbetert de onderlinge cohesie.


Ik hoop dat ik uw interesse heb gewekt! Graag werk ik een plan uit om deze cursus voor uw medewerkers mogelijk te maken. Eventueel georganiseerd door jullie personeelsvereniging.

Als u interesse heeft, stuur dan een email naar info@mentel.nl en we bespreken de mogelijkheden.

Cursus fotograferen

Wilt u meer informatie?

Neem gerust contact op voor eventuele vragen of een offerte.